Να ξεκινήσουμε γλυκά...

Φανταστικό Τσιζ κέικ !


        Υλικά:
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive
  • 250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 400 γρ τυρί κρέμα ( μασκαρπόνε )
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος ( με φυτική βγαίνει πιο αφράτο)
  • 1 πακέτο ζελέ λεμόνι
  • 1 κονσέρβα μαρμελάδα ή γλυκό για τζιζ κέικ με φρούτο της επιλογής σας



Λιώνετε το βούτυρο σε ένα σκεύος στο μικροκυμάτων.                            
Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη

Στρώνετε αυτή τη ζύμη σαν βάση στο τσέρκι πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί

Ρίχνετε σιγά σιγά το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά διαρκώς ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Φτιάχνετε το ζελέ βάζοντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας και το ρίχνετε και αυτό μέσα στο μείγμα
Ανακατεύετε καλά να πάει το ζελέ παντού και στρώνετε την κρέμα πάνω από τη ζύμη των μπισκότων
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 4 με 5 ώρες)
Μόλις πήξει καλά η κρέμα απλώνετε στην επιφάνεια της τη μαρμελάδα και αφαιρείτε το τσέρκι
Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και απολαμβάνετε...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis